Vlieseline speciaal

De infosheets van de soorten

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan Vlieseline kopen

Vlieseline verwerken

in tassen, boorden, voor borduren etc.

Vlieseline voor borduren met de borduurmachine
Stik en trek is de bekendste vlieseline voor de borduurmachine, ook wel scheurvlies genoemd. Het gebruik ervan is simpel, je spant het in de ring van de borduurmachine onder de stof en borduurt het borduursel erop. Als het klaar is scheur je de resten van de stik en trek gemakkelijk weer weg.
Er zijn een paar versies gemaakt die in feite hetzelfde doen: Vlieseline Vliesofilm is een zelfklevende stik en trek en Vlieseline borduurfix is opstrijkbaar en weer wegscheurbaar.
Borduurvlies kopen? Wij hebben alle benodigdheden voor machinaal borduren te koop in onze groothandel.

Borduur-vlieseline bestellen

Soluvlies van Vlieseline
Ook wordt er in water oplosbaar (borduur)vlies gebruikt voor borduren, genaamd Soluvlies
Ook is Vlieseline soluvlies geschikt voor allerlei hobbydoeleinden én is het gemakkelijk als tijdelijke naaihulp. Maak knoopsgaten in een vervilte wol met behulp van soluvlies en je krijgt een prachtig knoopsgat, soluvlies uitspoelen en klaar!
Wil je zomen met soluvlies bestel dan soluvliesband, dat is 2,5cm breed, rolletje van 25m en scheelt je een heleboel knipwerk...

Vlieseline Solufix
Wil je in water oplosbaar vlies maar dan zelfklevend dan is de solufix dé oplossing.
Solufix van vlieseline is in essentie soluvlies maar dan met een zelfklevende laag aan de achterkant voorzien van een afdekpapier.
Ook solufix koop je bij dé groothandel gespecialiseerd in vlieselines, tussenvoeringen, perskussens en andere persmaterialen.

In water oplosbare vlieseline kopen

Vlieseline voor tassen
Tassen zijn over het algemeen meer verstevigd dan kleding, maak je dus een tas dan is je vlieseline zwaar. Neem Vlieseline decovil, opstrijkbaar, gemakkelijk te knippen en ook kun je een tas nog binnenste buiten draaien met decovil. Er is ook een light versie van decovil die is ongeveer half zo zwaar dan de gewone decovil.
De zwaarste in ons assortiment is de S133, zeer geschikt voor de bodem van een tas, ook deze is opstrijkbaar.
Vlieseline S320 en S520 liggen dicht bij elkaar, het is in feite hetzelfde spul maar de S320 is soepel en de S520 is stevig. De S320 kun je ook in een boord van een kraag gebruiken zodat die mooi omhoog blijft staan.

Koop vlieseline voor je tas

Volumevlies van Vlieseline
Vlieseline volume vlies is er in polyester en in natuurlijke grondstoffen. Onze voorkeur gaat uit naar de natuurlijke materialen vooral voor kleding en boxkleden, babyjasjes etc. Je wilt immers niet dat een baby onder polyester slaapt in verband met brandgevaar.
Wij hebben een katoenen volumevlies, die is 100% katoen en 150cm breed, ongeveer een 1,5cm dik. De soyamix is ook met katoen, 50% en de ander 50% is gemaakt van soya. Voordeel van deze is dat hij heerlijk zacht is, 150cm breed en een milimeter of 4 dik. Wordt gebruikt voor kleding maar ook als katoenen quilt vulling.
Er is ook een mooie wollen volumevlies van Vlieseline, deze tussenvulling bestaat uit twee lagen, de 100% wollen laag die ongeveer 1,5cm dik is en het polyester afdekvlies die bedoeld is om vezelmigratie (een mooi woord voor het door de stof komen van pluizen van de wol) tegen te gaan. Door de twee lagen is de samenstelling 80% wol, 20% polyester. De wollen volumevlies is heerlijk warm en zeer geschikt voor een warme winterjas of lekker dik boxkleed.
In polyester volumevlies (ook wel fiberfill of wattine genoemd) hebben we een brandwerende versie die dus wel weer geschikt is voor kleine kinderen.
De laatste soort is Thermolam, deze is dun en dichtgeweven, heeft wel wat weg van vilt. Zo'n 3mm dik en geeft genoeg warmte voor een winterjas. Ook is thermolam 272 van vlieseline zeer geschikt als molton onder het strijkdek van de strijkplank én er worden schoudervullingen en snorren mee gemaakt. Maak je je eigen schoudervullingen en snorren dan zit je niet gebakken aan de standaard soorten, heb je bijvoorbeeld smalle schouders dan passen de schoudervullingen soms niet, en bij snorren is het vaak mooier om de mouwkop te volgen.

Plakbaar volumevlies
Er zijn drie soorten plakbaar volumevlies, de H640, H630 en HH650. De eerste twee zijn eenzijdig plakbaar de HH650 is dubbelzijdig plakbaar en wordt gebruikt om een gewatteerde stof te maken, ook voor tassen zijn deze soorten erg geschikt. De laatste plakbare fiberfill is X50, weer van Vlieseline. Dit mooie dunne vlies geeft een beetje extra warmte en volume. Hij is opstrijkbaar en voorzien van ruitjes waardoor je gemakkelijk voering of stof watteert.
Al deze vlieseline kun je online bij ons kopen. Zoek je iets dat niet in de lijst staat? Neem dan contact op met Annette (0630746623/annettebeautyvof@gmail.com) er is meer mogelijk dan je denkt...

Bestel warme vlieseline

Nog geen keuze kunnen maken?
Kijk dan eerst hieronder in de Vlieseline keuze hulp PDF...

Vlieseline keuzehulp

Oranje, donker oranje of geel?
De gele knoppen zijn van volumevlies-soorten, de oranje knoppen zijn van de stevige vlieselines die voornamelijk voor tassen, Ipad hoezen etc. worden gebruikt. De knoppen die donker oranje zijn, zijn van de borduurvlieselines en de in water oplosbare vliezen.

Vlieseline
H250
Vlieseline
S133
Vlieseline
S320
Vlieseline
S520
Vlieseline
C900
Vlieseline
decovil light
Vlieseline
decovil
Vlieseline
stylevil
Vlieseline
stylevil FIX
Vlieseline
volumevlies soyamix
Vlieseline
volumevlies wol-mix
Vlieseline
volumevlies 277
Vlieseline
volumevlies P120 en P140
Vlieseline
volumevlies thermolam
Vlieseline
Plakbaar volumevlies X50
met lijnen voor doorstikken
Vlieseline
Plakbaar volumevlies
H630
Vlieseline
Plakbaar volumevlies
H640
Vlieseline
Dubbelzijdig plakbaar
volumevlies HH650
Vlieseline
borduurfix
Vlieseline
soluvlies
in water oplosbaar
Vlieseline solufix
zelfklevend en in water oplosbaar
Vlieseline
vliesofix
Vlieseline
vliesofilm

Snel naar andere infosheets:

Vlieseline voor kleding Tussenvoeringen Vlieseline Band
Speciale vlieselines Vlieselines