Professionele tussenvoering

Mooie soorten om te plakken of in te naaien

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan Bestel nu tussenvoering

Grote keuze in tussenvoeringen

Haardoeken, (Bruids)laminaten en plakdoeken

Paardenhaar tussenvoering

De tussenvoeringen in de categorie haardoek zijn de paardenhaar- en wolhaar soorten. Alle haardoeken zijn van samengestelde grondstoffen maar ze bevatten allemaal haar, van paarden, geiten of schapen, meestal in combinatie met katoen en viscose en een paar procent synthetisch materiaal.
Voor dames zijn de soepelere soorten als wolhaar en de dunne paardenhaardoek tussenvoering meer geschikt. De zwaardere paardenhaar is een echte heren paardenhaar. Hoewel voor heren ook wel de soepelere soorten gebruikt worden afhankelijk van het model en de stof.
Alle haardoeken zijn geschikt voor binnenwerk van jasjes, colberts, mantels etc.
Veelal wordt er met haardoek gepikeerd. Bestel dan meteen je pasband/neggenband mee.

Wil je een wollen tussenvoering kopen dan ben je bij ons aan het juiste adres!

WASBARE Paardenhaardoek

Nieuw in ons assortiment is de wasbare haardoek, hij is wasbaar op 40 graden! Bezoek onze webshop om deze mooie paardenhaar te kopen of kijk onderaan deze pagina voor de infosheet van deze wasbare paardehaar.

Heeft je stof weinig volume van zichzelf en wil je op het borststuk een extra laagje volume tussenvoering aanbrengen? Onze dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraad in de lengte is daar heel geschikt voor, liever erop naaien? Neem dan watteline, het rekbare volume breisel.

Haardoek kopen

(Bruids)laminaten

Met bruidslaminaat worden de tops van bruids- en gelegenheidsjurken gevoerd voor stevigheid en vorm. Meestal zit de bruidslaminaat tussen de stof en de voering van de jurk, niet direct op de huid. Afhankelijk van het model worden er ook baleinen op gestikt. Bruidslaminaat hebben wij in plakbaar en naaibaar.
Heb je bruidslaminaat nodig? Koop het dan bij onze groothandel, zowel per meter als op rol.
Deze laminaten worden ook gebruikt voor het maken van stropdassen.
En omdat ze gemaakt zijn van viscose worden ze ook gebruikt in plaats van haardoek bij personen die niet tegen haar of wol kunnen.

Bruidslaminaat bestellen

Plakdoeken

Hiermee worden allerlei kledingstukken beplakt. Er zijn soorten die wat zwaarder zijn, een tussenvoering voor bijvoorbeeld een colbert, mantel of mooie winterjas en dunnere soorten die meer in blouses en jurken gebruikt worden.
De naam polyquick of manteldoek valt weleens als je om zo'n soort tussenvoering vraagt. Manteldoek is een plakdoek, vergelijkbaar met onze plakdoek viscose soepel en wordt ook polyknit genoemd. Polyquick verkopen wij ook alleen heet het bij ons plakdoek stevig beige.
Voor overhemdkragen hebben wij een speciale stevige tussenvoering genaamd: plakkatoen extra stevig. Maak je een blouse en moet het wat soepeler maar toch stevig genoeg dan is de gewone plakkatoen de juiste keuze. Natuurlijk zijn er van vlieseline ook de nodige soorten die geschikt zijn, die vind je onder het kopje vlieseline.
Zoek je tussenvoering voor tassen dan kan dat natuurlijk prima met plakdoek, met de extra stevige plakkatoen bijvoorbeeld of een van de andere stevigere soorten...

Dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraden

Dit nieuwe doek is een dunne volumevlies. De verstevigingsdraden zitten in de lengte van het doek en zijn bedoeld voor het tegengaan van uitzakken van je pand.
Het is plakbaar en wordt meestal gebruikt op een plastron / paardehaarpand in colberts, blazers etc.
Heb je een dunne stof die van zichzelf weinig volume heeft en wordt je borst en schouderpartij plat en ingezakt? Neem dan een stuk van dit vlies en plak het over je paardehaar of ander haardoek pand. Het is een dun laagje, net genoeg om effect te hebben zonder dat het opgevuld lijkt.

Koop hier je plakdoek

Watteline, rekbaar volume breisel

Terug in ons assortiment: watteline...
Dit gebreide product is rekbaar en volumineus. Geschikt voor stretchstoffen als warme tussenlaag of als mouwkopvoering of snorren / mouwvulling.
De soepelheid van watteline maakt het een allround tussenvoering als je stretch, volume of warmte nodig hebt in je model.

Watteline kopen

Tussenvoering gebruiksaanwijzing

Omdat er zoveel verschillende soorten vlieselines en tussenvoeringen zijn zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij een PDF gemaakt als keuzehulp voor de juiste soort.
Nog niet helemaal overtuigd? Geen nood! Bestel dan stalen van de soorten die je denkt te kunnen gebruiken en doe een test.

Vlieseline keuzehulp

Kom je er toch niet uit of wil je gewoon even overleggen of je de goede soort gekozen hebt?
Neem dan contact op met Annette via email: annettebeautyvof@gmail.com of app/bel via: 06-30746623

Verwerkingsinformatie van de tussenvoeringen
Weten waar de soorten precies van gemaakt zijn, hoe ze te behandelen etc? Klik op de verschillende soorten in de lijst hieronder om de producten te bekijken en scroll naar beneden naar de tab bijlage om de infosheet in te zien.
Onder het kopje vlieseline in het menu staan de soorten tussenvoering van vlieseline.
Denk er ook eens over om soorten te combineren in een model...

Liever stalen erbij? Tegen geringe vergoeding sturen wij de informatiesheets met de stalen naar je op.

Bruidslaminaat, paardehaar en wolhaar

De tussenvoeringen op een rij

Plakkatoen extra stevig
Plakkatoen extra stevig
NIEUW: Watteline, rekbaar volume breisel
Watteline
NIEUW: Paardenhaardoek Wasbaar
Wasbaar paardenhaardoek
NIEUW: Plakbare volumevlies met verstevigingsdraad
Dunne plakbare volumevlies met verstevigingsdraad 004KT
Bruidslaminaat eenzijdig geruwd
Bruidslaminaat eenzijdig geruwd
Paardenhaardoek stevig
Paardenhaardoek stevig
Bruidslaminaat plakbaar
Bruidslaminaat plakbaar
Wolhaardoek soepel
Wolhaardoek soepel
Plakdoek beige stevig
Plakdoek stevig beige
Bruidslaminaat stevig naaibaar
Bruidslaminaat stevig naaibaar
Wolhaardoek steviger
Wolhaardoek steviger
Plakdoek multizone
Plakdoek multizone
Kragenvilt, vilt voor de onderkraag...
Kragenvilt
Paardenhaardoek soepel
Paardenhaardoek soepel 0002KT

Strijkbout, persbout of stoomstrijkijzer?

Voor het plakken van vlieseline en tussenvoering is het belangrijk om er de tijd voor te nemen. Kijk op de infosheet hoe de soort geplakt moet worden en houd die tijd ook aan, haast geeft een slecht resultaat.
Je bent dus wel even bezig als je vlieseline opbrengt, heb je de neiging tot haast probeer dan eens af te wisselen. Bijvoorbeeld: 1 pand uit je vlieseline knippen, dat opplakken. Terwijl het net geplakte pand rustig ligt af te koelen op de strijkplank knip je het beleg uit vlieseline en zo voort, je zult zien dat je dan rustiger werkt...
Vlieseline opplakken met een stoomstrijkijzer is geen goed idee, door de vele gaatjes in de zool plak je de Vlieseline niet op elke plaats vast maar blijven er stukjes ongeplakt.
De oplossing is een persbout of plakpers kopen. Een persbout heeft wel stoomgaatjes maar alleen vlakbij de punt van de bout. Over het algemeen is een persbout zwaarder dan een stoomstrijkijzer maar dat helpt juist met het opplakken van Vlieseline. Met een plakpers plak je een pand in 1 keer.

Geen ruimte daarvoor?

Kies dan voor een persbout van Bielle, deze is net zo groot als een stoomstrijkijzer die op een tank staat. Hij is zwaarder dan een stoomstrijkijzer en heeft gaatjes alleen in de punt van de zool waardoor je optimaal vlieseline en tussenvoering opplakt.
Het voordeel van de Bielle is dat hij de hele dag aan kan staan, snel bijgevuld is en dan ook snel weer op temperatuur waardoor je snel weer door kunt.
Wij leveren zo'n prachtige strijkbout (persbout) op bestelling. Er is ook een andere versie die is ietsje goedkoper maar die kan maar 2 uur aan staan, dan moet hij weer afkoelen. Het is het overwegen waard om dan ietsje meer uit te geven en dan kun je de hele dag lekker doorwerken.
Vraag meer informatie bij Annette: annettebeautyvof@gmail.com of 06-30746623 (tel. of app)

Strijkijzer zonder gaatjes

Ze worden bijna niet meer verkocht, maar een gewone simpele strijkbout zonder stoomgaatjes (de goedkoopste versie die er bestaat) is prima voor het plakken van vlieseline. Je moet dan zelf wel wat meer op de bout leunen om de goede druk te krijgen. Vlieseline is dan gemakkelijk op te strijken dan andere tussenvoering omdat die gemaakt is voor de consument en die heeft meestal geen zware strijkinstallatie staan.

Strijkijzer zolen

Snel naar andere pagina's over tussenvoering:

Vlieseline voor kleding Vlieselines speciaal Vlieseline Band