Persmaterialen

Voor opstrijken van vlieseline en tussenvoeringen en persen van kleding

Neem contact op Vraag onze nieuwsbrief aan Bestel nu perskussens

Allerlei soorten persmaterialen

Wat doe je waarmee?

Perskussens
Er zijn grote en kleine perskussens. Kleine zijn voor het persen van bijvoorbeeld mouwkoppen en openstrijken van kleine stukken van ronde naden, meestal handperskussen of perskussen klein genoemd. De meeste bekende is het perskussen van wagen.
In "perskussen groot" onderscheiden we de boonvorm (of niervorm) en het eivorm perskussen. Bij de boomvorm heb je een extra mogelijkheid om een naar binnen gebogen naad open te persen of een pand dat zo loopt te persen, bij het eivorm heb je alleen naar buiten gebogen naden. Welke je besteld heeft te maken met je voorkeuren, beide soorten worden ongeveer evenveel verkocht. Zoek je een kleermaker perskussen dan is dat meestal één van deze twee versies.

Perskussen kopen

Persdoeken
De persdoek of perslap is er in verschillende soorten, wij hebben de vlieseline persdoek en de professionele persdoek. De vlieselineversie is van een getrokken polyester vlies gemaakt, de professionele versie is geweven. Beide zijn doorzichtig behalve dan dat die van vlieseline pas doorzichtig wordt als hij nat is wat bij het opstrijken van sommige soorten vlieseline of tussenvoering niet nodig/handig is.
Wanneer gebruik je een persdoek: Bij het opstrijken van vlieseline zodat je zeker weet dat er geen lijm aan je bout komt en bij het persen / strijken van kleding zodat bijvoorbeeld wol niet gaat glimmen of de bout zoolafdrukken achterlaat.

Bestel je persdoek

Nadenrol
Deze doet precies wat de naam al zegt, het is een rol met een platte onderkant die daarmee op de plank ligt en er niet afrolt. Op de ronde kant leg je een rechte naad en kun je die in één keer openstrijken zonder de naad door te persen op het pand.
Onmisbaar gereedschap voor het persen van stoffen!

Koop een nadenrol

Naadpers
Naadpers, snavel of naden persplank, drie namen voor hetzelfde artikel...
De naadpers wordt net zo gebruikt als de nadenrol, hij heeft aan één kant een punt waarmee je coupenaden openstrijken kunt en de andere kant is afgerond voor het openstrijken van ronde naden.
Ook hierbij pers je de naad niet door aan de goede kant van de stof.

Naadpers kopen

Persmat
Ook wel fluweelmat genoemd. Hierop kun je strijken en vlieseline opplakken bij stoffen met vleug. De vleug zakt in de mat waardoor je die niet platperst.
Wil je een zoom persen? Knip een strook van de mat af en leg die bovenop de zoom, zo ligt de zoom als het ware tussen twee matten en pers je de goede kant van het kledingstuk én de zoom niet plat.

Nieuwste aanwinst: onze Persplank
Een gewone persmat of fluweelmat leg je los op de strijkplank. Het nadeel is dat hij snel verschuift of bij veelvuldig gebruik gaat krullen aan de randen.
Gebruik je je persmat dus vaak, denk dan eens aan de persplank. Dit is een bamboe plank met een persmat erop, netjes afgewerkt op de rand van de plank zodat je hele oppervlak bruikbaar is. Zie de laatste foto...
Het formaat van de plank is 36x80cm. Een prachtige maat voor een beleg of een heel pand. Je kunt hem zelfs op de tafel leggen als dat gemakkelijk werken is in jouw geval.
Hij is voorzien van een handvat waardoor je hem kunt ophangen aan de muur.

Persmat of persplank kopen

Zoek je toch een ander perskussen of ander materiaal?


Wij kunnen ook andere perskussens leveren, zoals op een poot (persbok, de vierde foto), een professionele mouwpersplank en andere maten in de perskussens zoals we ze al verkopen.
Wij horen graag wat je zoekt!

Vragen? Neem dan contact op met Annette via email: annettebeautyvof@gmail.com of app/bel via: 06-30746623

naadpers
nadenrol
perskussen
persbok
persplank